Parcs, passejos y jardins

exteriors

PARQUE DE LA ERETA
PARQUE EL PALMERAL
PARQUE EL PALMERAL
PARQUE CANALEJAS
PARQUE DE LA MARJAL
previous arrow
next arrow
 
PARQUE DE LA ERETA
PARQUE EL PALMERAL
PARQUE EL PALMERAL
PARQUE CANALEJAS
PARQUE DE LA MARJAL
previous arrow
next arrow

Parcs, passejos y jardins

La major part dels parcs, passejos i jardins d’Alacant destaquen per la seva bellesa i ubicació, així com per la presència d’algunes espècies d’arbres protegits d’aspecte majestuós. Eixe és el cas del Parc de Canalejas, El Portal d’Elx o la plaça de Gabriel Miro amb els seus ficus centenaris de més de 20 metres d’altura.

PARC DE LA ERETA:
Compta amb una gran plaça central, camins que serpentegen pel vessant de la muntanya, zones d’ombra, fonts, una cafeteria, una zona d’espectacles que, com a anècdota t’expliquem, disposa de camerins subterranis, un restaurant panoràmic, i una sala d’exposicions.

A causa de la peculiar morfologia de la Ereta, la seva construcció va ser un desafiament que va aconseguir convertir-se en un interessant treball d’arquitectura. La part baixa del parc es troba en contacte directe amb el nucli històric i per això el caràcter dels llocs i de la vegetació és més urbà. Continuant fins al Castell, es troba el vessant de les oliveres i la plaça de l’Ereta.

PARC EL PALMERAL:
És un dels parcs més espectaculars de la ciutat d’Alacant, format per un bosc de palmeres, estanys, llacs i rius artificials que compta a més amb un templet a l’aire lliure i pàrquing gratuït.

PARC CANALEJAS:
A més dels seus ficus centenaris de més de 20 metres d’altura, compta amb una preciosa font en el centre i una cafeteria d’aspecte huitcentista. Esta localització es caracteritza sobretot per la seua aroma nostàlgica i tardorenca.

PARC DE LA MARJAL:
Es tracta d’un parc d’inundació que compta amb el I Premi Ciutat i Territori ‘Albert Serratosa’ i està ubicat en una zona urbana, desenvolupat sobre els terrenys que formaven una marjal. Este lloc emmagatzema les aigua pluvials i evita les inundacions en èpoques de pluges torrencials.