Castell de Santa Bárbara

exteriors / interiors

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Castell de Santa Bárbara

El Castell de Santa Bàrbara, a més de ser el monument més important d’Alacant, oferix multitud d’espais exteriors i interiors per rodar. Es tracta d’una fortalesa d’origen àrab que va fer la funció de presó durant la Guerra Civil Espanyola, i conforma un escenari formidable per a la realització de rodatges històrics o bèl·lics, per donar un exemple, a més de comptar amb unes panoràmiques espectaculars, a causa de la seva alçada i proximitat al mar.

INTERIOR DEL CASTELL DE SANTA BÀRBARA

El seu interior es dividix en tres recintes ben diferenciats: El primer d’ells és el més alt, i en ell es troba la vella Torre de l’Homenatge, un dels vestigis més antics de tota la fortalesa, amb basaments dels segles XI al XIII. En este recinte es troba també el Baluard dels Anglesos, així com altres dependències: El Parc d’Enginyers, la Sala Noble, que fos hospital, la Casa del Governador, els Aljubs o els calabossos que han estat recentment restaurats.

El recinte intermedi correspon a les dependències més importants concloses en 1580: Saló Felip II, antic Cos de la Tropa.

El recinte inferior on es troba el Revellí del Bon Repós data del segle XVIII i fa actualment les funcions d’aparcament per a cotxes. En ell se situa el monument a l’il·lustre militar alacantí Félix Berenguer de Marquina, que fou capità general de Filipines i virrei de Nou Mèxic. El gran escut de marbre blanc (segle XVIII) que hi ha sobre la porta d’accés al segon recinte, es trobava al Reial Consolat del Mar, edifici destruït per una explosió.

El túnel del Castell i els ascensors: El Castell compta amb un accés als ascensors del recinte a través d’un túnel excavat en la roca, que es troba a l’Avinguda Juan Bautista Lafora. Una gran obra d’enginyeria que compta amb panells laterals d’acer que s’ il.luminen amb leds amb una estètica avantguardista.

EXTERIOR DEL CASTELL DE SANTA BÀRBARA

Al recinte intermedi es troba a l’ampli Pati d’Armes, a les esquenes del qual es troben les ruïnes de l’ermita de Santa Bàrbara, el Cos de Guàrdia i el Baluard de la Reina.

A més de les espectaculars vistes panoràmiques que oferix el recinte, des de la terrassa de la cafeteria-restaurant es poden realitzar espectaculars preses amb el mar i el pati d’armes del Castell de fons. L’exterior del Castell oferix una de les imatges més característiques de la ciutat, coneguda com La Cara del Moro, corresponent al perfil rocós de la vessant de la muntanya, visible des de la Platja del Postiguet.

ESTACIONAMENT

El Castell de Santa Bàrbara compta amb un pàrquing per a autobusos i vehicles de gran tonatge per facilitar l’accés als equips de rodatge. Si vols conéixer este espai més detalladament, no dubtes a contactar amb nosaltres.