Monestir de Santa Faç

interiors

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Monestir de Santa Faç

El Monestir de Santa Faç està conformat per una edificació de planta rectangular i volum troncopiramidal i està ubicat a la pedania que porta el seu mateix nom, a 7 km del municipi d’Alacant.

El recinte està conformat per l’església principal i la resta de les seues dependències es troben al voltant d’ella. L’estructura arquitectònica de l’església és el resultat de diferents intervencions i destaca la que es va dur a terme al segle XVIII, que li va conferir el seu actual aspecte barroc.

El retaule de l’altar major és d’estil neobarroc i a l’interior del temple es troben sepultats el compositor Óscar Esplá i l’artista Eusebio Sempere, sent les dos úniques personalitats contemporànies que han rebut sepultura en el monestir.

La torre és l’únic element que es conserva de la primitiva edificació, alçada al segle XVI. S’ubica a un dels laterals del pati hortus del monestir, a l’est del claustre.

El Monestir de Santa Faç guarda al seu interior una relíquia portada del Vaticà al segle XV que, segons la tradició popular, correspon a un llenç amb el qual la Verònica va eixugar el rostre ensanguinat de Jesús, camí del Calvari.

Font Resize
Contrast