Refugis antiaeris d'Alacant

interiors

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Refugis antiaeris d’Alacant

Alacant compta amb quasi un centenar de refugis antiaeris catalogats i dos d’ells han estat completament restaurats i poden ser utilitzats per a la realització de rodatges: es troben a les places de Sèneca i Doctor Balmis i són testimoni del que va representar la Guerra Civil espanyola a la ciutat d’Alacant, que és actualment una de les més importants ciutats europees en aquest tipus de construccions.

Refugi anti-aeri de la plaça de Balmis
Es tracta d’un refugi de petites dimensions. En aquest cas la seva particularitat residix en que alguns alacantins van sol·licitar al consistori la construcció de refugis privats propers als seus habitatges. Solien ser membres de la burgesia amb cert poder econòmic i que se sentien més segurs amb esta proximitat. De fet, fins i tot les portes són com les dels submarins, per evitar la contaminació per gasos tòxics. El que indica l’especialització en el seu disseny.

Refugi de la Plaça de Sèneca
Aquest important refugi anti-aeri és molt més gran, podent albergar fins a 1.200 persones. Està dotat amb equipament àudio i en ell es poden escoltar i sentir les sensacions que van tenir les persones que es refugiaven al seu interior durant els bombardejos.

Font Resize
Contrast