Dotze curtmetratges, nou espanyols i tres argentins, seleccionats per a la 3ªEd de GastroCinema

Dotze curtmetratges, nou espanyols i tres argentins, han sigut seleccionats per a la tercera edició d’un certamen programat entre el 13 i el 18 de setembre

Alacant, 31 d’agost de 2023. La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, ha afirmat aquest dimecres que la tercera edició del certamen de cinema i gastronomia Gastrocinema “suposa la consolidació d’una cita cultural que conjuga el cinema amb la restauració. A més, les seues seccions paral·leles inicien als més xicotets en les pràctiques alimentàries saludables”. Dotze curtmetratges de temàtica gastronòmica, d’entre els setanta-cinc rebuts per l’organització, han sigut seleccionats. Nou d’ells són espanyols i tres argentins. Seran projectats al Museu Marq els dies 13 i 14 de setembre, a partir de les 20 hores. L’entrada serà lliure limitada a l’aforament.

Vicente Seva, director del festival, ha explicat que “per tercer any consecutiu s’uneixen dues passions com són el cinema i la gastronomia per a oferir a Alacant una setmana de cultura i tradició. Es mariden pel·lícules amb els millors vins o productes, concurs de curtmetratges, xarrades i presentacions. Tota una àmplia agenda d’oci, cultura, sabor i promoció dels nostres restaurants”.

Els curts espanyols seleccionats són els següents: ‘Ceviche’, de Pepe Lillo; ‘Tallant i sonant’, Jaime García Parra; ‘Cristall, paper, orgànic’, Almudena Vázquez; ‘El centre de l’univers’, Ángel Puado; ‘Joan’, Santiago Gatto; ‘Llentilles’, José Antonio Campos; ‘Molles’, José Larrosa; ‘Si em voleu, anar-se’, de Sofía Muñoz; i ‘Sota els mans’, David Conill. Els argentins, ‘L’últim café’, original de Kevin Eisenberg; ‘Intolerància’, Marcos Rodolosi, i ‘Regirat Gramajo’, de Mariela Elizabeth Robles i Ulisses Milea. Tots ells optaran al premi ‘Al Millor Curt’ que s’entregarà en la Gala de Clausura del 18 de setembre al Teatre Principal.

Activitats per a xiquets

La programació paral·lela de Gastrocinema compta amb activitats per a tots els públics, inclosos els xiquets. Entre elles, ‘Gaudeix amb la fruita’, un taller de menjar saludable programat per al dilluns 18 de setembre en el Mercat Central d’Alacant, en el qual col·labora *Mercalicante.

Aquesta pràctica pretén que els xiquets aprecien els inconvenients que l’abús de les llepolies i les llepolies tenen per a la salut. Al mateix temps, posa en valor l’alternativa nutritiva que els ofereixen les fruites, eixint al mercat a comprar-les i fomentant els hàbits de vida saludables.

El Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) també albergarà els dies 13, 14 i 15 la projecció de tres llargmetratges convidats, amb entada lliure. Seran ‘Chocolat’, dirigida per Lasse Hallström; ‘El cuiner dels últims desitjos’, de Yōjirō Takita; i ‘El festí de Babette’, original de Gabriel Axel.

Gastrocinema compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alacant, a través de la regidoria de Cultura; Mercalicante, la Universitat d’Alacant (UA), i diferents empreses col·laboradores.

VEURE PROGRAMACIÓ ACÍ

NOTICIAS DESTACADAS